
بنیاد ایران شناسی با همکاری پژوهشکده تحقیقات راهبردی برگزار میکند معاونت امور بین الملل وزارت دفاع برگزار میکند قدرت تجارت دریایی، برآیند موقعیت استراتژیک درکنار توسعه زیرساخت های ارتباطی و ظرفیت های بندری(درآموخته هایی از تجربه سنگاپور در مسیر توسعه دریامحور) دهمین پیش نشست کنفرانس ملی حکمرانی سرزمینی با همکاری پژوهشکده تحقیقات راهبردی برگزار می شود پیش نشست دهم همایش بین المللی سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران با عنوان: افغانستان در منظومه سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران دانشگاه بیرجند با همکاری گروه پژوهشی افغانستان شناسی این دانشگاه، انجمن ایرانی مطالعات منطقهای (شعبه خراسان جنوبی) و انجمن علمی-دانشجویی علوم سیاسی دانشگاه بیرجند برگزار میکند بهره گیری از حمل و نقل ترکیبی در راستای توسعه دریامحور جمهوری اسلامی پژوهشکده مطالعات راهبردی برگزار میکند پژوهشکده مطالعات امنیت ملی دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار مینماید اندیشکده دیپلماسی آسیایی برگزار میکند دیپلماسی آب؛ پیشگیری از تنش های آبی و مخاطرات آینده پژوهشکده تحقیقات راهبردی با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی برگزار میکند پیش نشست پنجم همایش بین المللی سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران شماره ۵۶ فصلنامه روابط خارجی (زمستان ۱۴۰۱) با ۸ مقاله منتشر شد شماره ۵۶ فصلنامه روابط خارجی (زمستان ۱۴۰۱) با ۸ مقاله منتشر شد بانک اطلاعات نخبگان راهبردی بانک اطلاعات نخبگان راهبردی پیشرفت دریامحور؛ تلاقی راهبردهای اقتصادی و امنیتی پیش نشست چهارم همایش بین المللی سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران پیش نشست چهارم همایش بین المللی سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران


دکتر سلمان رضوی کارشناس مسائل فلسطین و رژیم صهیونیستی
توسعه سیاست خارجی رژیم صهیونیستی در قفقاز جنوبی / ارتباطشان با ارمنستان

گفتگو با آقای مهدی نبی زاده (سفیر سابق ایران در هند) پیرامون روابط هند و آمریکا
چرا امریکا در این منطقه با هند کار میکند؟
«همکاری سیاسی، اقتصادی و امنیتی هند با طرح فشار حداکثری ترامپ»

گفتگو با آقای دکتر نوذر شفیعی استاد روابط بینالملل دانشگاه اصفهان
همکاری سیاسی، اقتصادی و امنیتی هند با طرح فشار حداکثری ترامپ

دعوت نامه گفتگوی راهبردی (۲)
نقش ترکیه در جنگ آذربایجان و ارمنستان بر سر قره باغ
دومین گفتگوی آنلاین راهبردی با موضوع«نقش ترکیه در جنگ آذربایجان و ارمنستان بر سر قره باغ»

مانع تراشی پکن برای حاکمیتی نشدن روابط انرژیک دوجانبه
جایگاه انرژی در چارچوب برنامۀ همکاری جامع 25 سالۀ ایران و چین
نویسنده این یادداشت معتقد است که در صورت توافق بلند مدتِ چین و ایران، دو کشور می توانند از ظرفیت های انرژیکی که احراز کرده اند در راستای رفع خلاء های خود بهره برداری کنند؛ بدین ترتیب که تهران می تواند از منابع مالی شرکت های چینی برای تکمیل پروژه های نیمه تمام خود استفاده کند و در نقطۀ مقابل، پکن نیز می تواند امنیت انرژی خود را تأمین و تضمین نماید.

مختصات برنامۀ مشارکت راهبردی در سیاست خارجی چین
الگوی مشارکت راهبردیِ چین و دلالتهای آن بر جمهوری اسلامی ایران
با گذشت دو دهه از قرن 21، نیک می توان دریافت که جوهر دیپلماسی چین با رویکردی هوشمند به سمت الگوی مشارکت راهبردی گرایش یافته است. در پرتو الگویِ مورد اشاره که توجه ویژه ای را نسبت به کشورهای شریک مبذول داشته است کشورهای هدفِ پکن علاوه بر قدرت های بزرگ، طیف وسیعی از کشورهای دور، کوچک و یا متوسط را نیز در بر گرفته است.

سومین نشست هم اندیشی میز اوراسیا
بررسی موانع توسعه همکاری های تجاری ایران و روسیه
گروه سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام سومین جلسه تخصصی هم اندیشی میز اوراسیا را با عنوان «موانع توسعه همکاری های تجاری ایران و روسیه» در تاریخ 8 مهرماه و با حضور صاحب نظران مختلف برگزار کرد.

اتخاذ شیوۀ بین المللی گرایی آمریکا را از انزوای بین المللی ترامپ خارج خواهد کرد؟
استراتژی بایدن در قبال پکن در سناریوی پسا ترامپ
مهمترین عامل اصلی نوسانات در روابط آمریکا با چین طی چند دهه اخیر رویکرد رهبران این کشور بوده است. اکنون نکتۀ حائز اهمیتی که باید به آن پرداخته شود این موضوع است که اگر دونالد ترامپ، در سوم نوامبر، ناکام بماند و تلاش هایش برای ورود به کاخ سفید راه به جایی نبرد، رقیب دموکرات وی در مقابل چینی ها چه راهبردی را درپیش خواهد گرفت تا منافع واشنگتن در مقابل پکن را حفظ کند؟

گفتگوی راهبردی (۱)
وضعیتسنجی جنگ آذربایجان و ارمنستان بر سر قره باغ
گروه سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار میکند؛ اولین گفتگوی آنلاین راهبردی با موضوع«وضعیتسنجی جنگ آذربایجان و ارمنستان بر سر قره باغ»

تجربه روسیه در برنامه ریزی، مدیریت و صادرات محصولات استراتژیک کشاورزی
صادرات گندم؛ مؤلفهِ مهم در توسعه اقتصاد کشاورزیِ فدراسیون روسیه
روسیه امروزه با رسیدن به رتبه اول در صادرات گندم و برتری جستن از ایالات متحده آمریکا به دستاورد بسیار بزرگی در زمینه کالاهای استراتژیک کشاورزی دست یافته است. پژوهش حاضر با توجه به پرسشهای اساسی در رابطه با چگونگی و چارچوب روسیه برای دستیابی به این موفقیت، فرایندهای ضروری تولید گندم در این کشور و نحوه دستیابی به بهره وری حداکثری تولید، همچنین چالشها و مسائل تاثیرگذار در این مسیر را مورد بررسی قرار میدهد.

رژیم صهیونیستی در حال توسعه مناسبات
سیاست خارجی رژیم صهیونیستی فراتر از جهان عرب؛ تعمیق مناسبات با گرجستان
رژیم صهیونیستی براساس تز اتحاد پیرامونی بن گوریون و همچنین دکترین تهدید متقابل ایران، در حال توسعه مناسبات خود با مناطق پیرامونی از جمله در قفقاز جنوبی و با گرجستان می باشد. حضور رژیم صهیونیستی در گرجستان باعث افزایش قدرت و توان نظامی و همچنین افزایش عمق استراتژیک این رژیم در برابر جمهوری اسلامی ایران می شود. گزارش حاضر برخی از ابعاد این رابطه را مورد کنکاش قرار می دهد.

چه عواملی به صورت مستقیم بر اراده هند در چابهار تأثیر می گذارد
«عوامل تأثیرگذار بر اراده هند برای همکاری در چارچوب پروژه های بلندمدت با ایران (1)»
دولت هند در طول دو دهه گذشته چندین برنامه همکاری و توافقنامه با کشورمان به امضا رسانده است که با وجود منافع آشکار ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی، بخصوص در پروژه چابهار؛ اراده و تلاش لازم از طرف مقامات این کشور برای عمل به تعهداتش وجود نداشته است؟ در این گزارش عوامل تأثیرگذار مستقیم بر اراده در همکاری بلندمدت با کشورمان مورد بررسی قرار می گیرد.

دومین نشست هم اندیشی میز اوراسیا برگزار شد:
توسعه سیاست خارجی رژیم صهیونیستی در قفقاز جنوبی و برقراری مناسبات با ارمنستان
گروه سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام دومین جلسه تخصصی هم اندیشی میز اوراسیا را با عنوان «توسعه سیاست خارجی رژیم صهیونیستی در قفقاز جنوبی و برقراری مناسبات با ارمنستان» در تاریخ 28 تیرماه و با حضور صاحب نظران مختلف برگزار کرد.

گزارش اندیشکده های چین (2)
پیوند دیپلماسی مشارکت و ابتکار کمربند راه چین
نویسنده این مقاله معتقد است که چین همزمان با کلید زدن ابتکار کمربند راه در سال 2013، ابزار دیپلماسی مشارکتی خود را در راستای نیل به اهداف آن توسعه بخشیده است و اکنون این دو برنامه پیوندی ارگانیک به هم یافته و در کنار پیش برده می شوند.

آمریکا به دنبال تحریم تسلیحاتی چندجانبه ایران خارج از برجام و ورای قطعنامه2231 است
راهبرد چندبرداری آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
با نزدیک شدن به پایان تحریم تسلیحاتی ایران در 18 اکتبر 2020، آمریکا به تکاپو افتاده تا زمینه تداوم تحریم تسلیحاتی ایران را مهیا کند و اجازه ندهد که تحریم تسلیحاتی ایران طبق مفاد قطعنامه 2231 لغو گردد. گزارش حاضر راهبرد چندبرداری آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را مورد بررسی قرار می دهد.

نخستین نشست هم اندیشی میز اوراسیا برگزار شد:
بررسی همکاری های ایران، روسیه و ترکیه در چارچوب ترتیبات نشست آستانه
گروه سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام نخستین جلسه تخصصی هم اندیشی میز اوراسیا را با عنوان «بررسی همکاری های ایران، روسیه و ترکیه در چارچوب ترتیبات نشست آستانه» در تاریخ 15 تیرماه و با حضور صاحب نظران مختلف برگزار کرد.

گفتگو با رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی
حسین تنهایی از روابط اقتصادی ایران و کره جنوبی در شرایط تحریم میگوید
گروه پژوهش های سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات راهبردی به ابتکار میز شرق آسیا مصاحبه ای را تحت عنوان «بررسی ابعاد اقتصادی همکاری ایران و کره جنوبی در شرایط تحریم» با آقای حسین تنهایی (رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قائم مقام و نائب رئیس هیئت مدیره گروه گلدیران) و آقای پویا فیروزی (دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی) انجام داد.

ساختار نظم بین المللی هند را به سوی همکاری با ایران می کشاند
هند و نظم هژمونیک: ظرفیت ها و فرصت های موجود برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران
در این نوشتار قصد داریم نشان دهیم در کنار تهدیداتی که از رفتار هند در قالب این نظم هژمونیک امریکایی متوجه منافع جمهوری اسلامی ایران است و در آینده خواهد بود، نشانه ها و عواملی در رفتار داخلی و عملکرد خارجی هند وجود دارد که می توانند با کنشگری فعال جمهوری اسلامی زمینه همکاری کشورمان و هند را حتی در شرایط تحریم و در آینده فراهم سازند.
۱بعدی
آخرین اخبار

چهار باید بزرگ در سیاست خارجی ایران
تحول در اولویتهای راهبردی سیاست خارجی ایران برای دستیابی به توسعه در دهه جدید

لزوم تفکیک بانکهای خوب و بد در سیاستهای کلان اقتصادی
بررسی محدودیت ماهیانه بانک مرکزی بر روی ترازنامه بانکهای کشور

آسیب شناسی حقوقی و قانونی نظام تنظیمگری در ایران
بایستهها و ضرورتهای تحقق دولت تنظیمگر

توسط کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا مطرح شد
پیشنهاد قرار دادن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی توسط برخی اعضای کمیته امور خارجه

یادداشت علمی
جذب سرمایه خارجی جهت توسعه صنعت نیمه هادی در کشور

عله پور در گفت وگوی مشروح با باشگاه خبرنگاران جوان تشریح کرد
تبیین پنجاه سال روابط دیپلماتیک ایران و چین

مذاکره هستهای در وین
ابزار مذاکره در دکترین سیاسی و امنیتی آمریکا

یادداشت علمی
قدرت تجارت دریایی، برآیند موقعیت استراتژیک درکنار توسعه زیرساخت های ارتباطی و ظرفیت های بندری (درآموخته هایی از تجربه سنگاپور در مسیر توسعه دریامحور)

یادداشت علمی
بهره گیری از حمل و نقل ترکیبی در راستای توسعه دریامحور جمهوری اسلامی

یادداشت علمی
دیپلماسی آب؛ پیشگیری از تنش های آبی و مخاطرات آینده

یادداشت علمی