تهدیدات داخلی و فرامرزی در حوزۀ امنیت زیستی و اکولوژیکی ایران و راهبرد‌های علاج بخش راهبرد تقابل محدود مستقیم و اراده مبتنی بر تلافی در رقابت‌های امنیتی فرسایشی سیاست های کاهش مصرف انرژی در بخش خانوار‌های شهری حکمروایی شهری و جهت گیری های سیاستی ارتقا بی سابقه (۱۴۹ درصدی) ضریب تاثیر فصلنامه روابط خارجی، کسب رتبه سوم و درجه Q۱ در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تلاطم امنیت جهانی و سیاست راهبردی چین در قبال بحران اکراین آثار سیاست‌های کلی نظام در مدیریت پیشگیرانه بحران ها؛ با نگاهی به بحران سیل اسفندماه 1402 در سیستان و بلوچستان راهبردهای بزرگ بین المللی ، آسیایی - پاسفیک و رویکرد اندونزی نشست سوم: قلعه سیاه ملاحظات دفاعی آمایش سرزمینی در مرز‌های آبی جمهوری اسلامی ایران نشست تخصصی توسعه دریا محور موازنه درد و سنجش حساسیت های اراده راهبردی رقیب؛ جستاری پیرامون سخت افزارگرایی محدود برگزاری اولین نشست "هم اندیشی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اندیشکده های کشور" مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برگزار می‌نماید دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار می‌نماید دانشگاه گیلان و دانشگاه مازندران برگزار می‌کنند دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات با همکاری پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار می‌کند همایش بین‌المللی مطالعات منطقه‌ای؛ سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران
گروه روابط بین الملل بررسی میکند؛پوشش ویژه انتخابات ریاست جمهوری (2020) آمریکا

سناریوهای سیاسی و حقوقی پس از انتخابات نوامبر 2020 ریاست جمهوری آمریکا

انتخابات 2020 آمریکا، یکی از حساسترین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در قرن حاضر است که در آن شاهد حضور فضای به شدت دو قطبی در میان مردم و نخبگان و همچنین طرح سناریوهای مختلف ناظر به احتمال ایجاد آشوب توسط احزاب و یا حامیان آنها، پس از برگزاری انتخابات، بوده ایم.
حلقه‌های ترسیمی نامزد‌های ریاست جمهوری امریکا برای مهار جمهوری سلامی ایران

راهبرد پژوهی سیاست مهار ایران در رویکرد دونالد ترامپ و جو بایدن

تفاوت راهبرد مهار جمهوری اسلامی در رویکرد ترامپ و بایدن را می‌توان در استفاده از ابزار دیپلماسی در جریان فشار حداکثری و یا پس از ناتوان سازی ساختار اقتصادی جمهوری اسلامی خلاصه نمود. ترامپ به دنبال ناتوان سازی اقتصادی جمهوری اسلامی و سپس آوردن ایران به پای میز مذاکره است درحالی که بایدن به دنبال استفاده همزمان تحریم و مذاکره است.
روند پژوهی راهبرد ژئوانرژی ترکیه

رقابت ژئوانرژی ترکیه در مدیترانه و آینده مناسبات انرژی جمهوری اسلامی ایران و ترکیه

مناقشات گازی در دریای مدیترانه بین ترکیه و سایر کشورهای این منطقه در چهارچوب راهبرد ژئوانرژی و ژئوپلتیک ترکیه اتفاق افتاده است. ایفای نقش هاب انرژی منطقه ای سبب شده است تا ترکیه نیاز حداکثری به کسب منابع انرژی احساس کند. پیگیری مناقشه فوق در چهارچوب راهبرد متنوع سازی و کسب انرژی حداکثری به مناسبات انرژی این کشور با جمهوری اسلامی ایران صورت بندی متفاوتی بخشیده است.
تقویت بازدارندگی منطقه‌ای و انتقال ارز

صادرات تسلیحات جمهوری اسلامی ایران؛ فرصت‌ها و ظرفیت‌ها

صادرات تسلیحات توسط جمهوری اسلامی ایران مزایای راهبردی بسیاری برای این کشور دربر دارد. تقویت بازدارندگی منطقه ای، انتقال ارز و تقویت توانایی‌های فناورانه در تولید سلاح از جمله مزایایی است که با تقویت بازار‌های صادرات تسلیحات و بازاریابی‌های جدید در مناطق مختلف جهان می‌توان به آن دست پیدا کرد.
اهداف راهبردی آمریکا از تغییر سرپرست گروه کاری ویژه ایران

جایگزینی برایان هوک با الیِت ایبرامز: علل و پیامدها

انتصاب الیت ایبرامز به عنوان سرپرست گروه کاری ویژه ایران و جایگزینی برایان هوک در هفته های نزدیک به نشست شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با ایران و همچنین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می تواند در راستای ارسال پیام به جمهوری اسلامی ایران مبنی بر انتخاب میان دوگانه مذاکره و یا تغییر رژیم باشد.
بررسی مکانیسم ماشه

فعالسازی یکجانبه مکانیسم ماشه توسط آمریکا ممکن است؟

عدم موفقیت آمریکا در تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران، باعث شد تا این کشور مسیر دیگری را طی کرده و به زمینه سازی حقوقی و سیاسی برای فعالسازی مکانیسم ماشه اقدام کند، تا از این طریق نه تنها تحریم های تسلیحاتی، بلکه تمامی تحریم های مندرج در قطعنامه های 1696، 1737، 1747، 1803، 1835 و 1929 را بازگرداند. در این نوشته، تحلیل راهبردی چندجانبه ای از امکان فعالسازی مکانیسم ماشه، اهداف آمریکا، سناریوهای ممکن و راهبردهای ایران ارائه شده است.
فشارهای منطقه ای آمریکا علیه ایران

«فشارهای نظامی و امنیتی آمریکا علیه کریدورهای منطقه ای ایران»

آمریکا و رژیم صهیونیستی در تلاش هستند تا مسیر دسترسی و کریدورهای جمهوری اسلامی به شامات را ناامن کرده و آن را محدود سازند. از جمله این اقدامات میتوان به توقیف نفتکش گریس-1، تعرض به هواپیمایی ماهان، حمله به حشد الشعبی در عراق و ایجاد ناآرامی در لبنان اشاره کرد.
اندیشکده روابط بین الملل

مذاکرات راهبردی آمریکا و عراق در ماه ژوئن 2020؛ اهداف و راهبردها

مذاکرات آمریکا و عراق در ژوئن سال 2020 از دو بعد امنیت و اقتصادی قابل ارزیابی است. در بعد امنیتی ابقای پایگاه ای آمریکا در عراق و در بعد اقتصادی کاهش نفوذ اقتصادی ایران در عراق در مذاکرات پیش رو دنبال می شود.
گروه روابط بین الملل

تغییر قانون انتخاباتی عراق؛ فرآیند سیاسی و پیامدها

قانون انتخابات عراق مصوبه سال 2019 پارلمان این کشور در نحوه ی آرایش و ترکیب نیروهای سیاسی انتخابات بعدی عراق تغییرات محسوسی را ایجاد خواهد کرد. یکی از تغییرات احتمالی در پارلمان بعدی عراق ظهور شخصیت های غیرحزبی و مستقل خواهد بود.
سیاست خارجی ترکیه در قبال جنگ داخلی لیبی

اعزام نیروی نظامی ترکیه به لیبی

با تصویب قانونی در ژانویه 2020 از سوی پارلمان ترکیه و اعزام دو ناو جنگی، حضور نظامی این کشور در لیبی قطعی گردید. گزارش حاضر با توجه به درهم تنیدگی تحولات شمال آفریقا با محیط پیرامون و تأثیر آن بر معادلات غرب آسیا به بررسی اهداف ترکیه از این مداخله نظامی و پیامدهای آن برای جمهوری اسلامی می پردازد.
مروری بر مقاله

«خاورمیانه پساداعش؛ کاهش یا استمرار خشونت‌های بنیادگرا»

گزارش اندیشکده‌های چین (۱)

استراتژی آمریکا در غرب آسیا: سردرگمی در دوران گذار

نویسنده معتقد است که استراتژی آمریکا در غرب آسیا در این سال‌ها دچار تحول شده و هنوز به ثبات نسبی نرسیده است. این تحول استراتژی ناشی از تغییرات در منافع و اهداف آمریکا در غرب آسیا بوده است و همین موضوع بر ابزار‌های سیاست خارجی این کشور در غرب آسیا نیز تأثیر گذاشته است.
تلاش برای تحمیل معادله جدید به روندهای امنیتی غرب آسیا

ارزیای اهداف، زوایا و آثار و پیامدهای راهبری طرح معامله قرن ترامپ برای حل و فصل دائمی مسئله فلسطین

تردیدی نیست روندهای تعیین کننده آینده سرنوشت مردم فلسطین برای ایران اهمیت حیاتی دارد. با توجه به اینکه ابتکار معامله قرن در دولت دونالد ترامپ تعریف و دگرگونی در این روندها را دنبال می کند، مطالعه پژوهش حاضر به منظور ارزیابی زوایای مختلف این طرح، اهداف و نیز آثار و پیامدهای آن حائز اهمیت است. ارزیابی ابعاد و زوایای معامله قرن نشان می دهد که این طرح بسیار بلندپروازانه و متضمن نادیده گرفتن حقوق بنیادین فلسطینی ها است و با واقعیت های میدانی غرب آسیا فاصله دارد.
آخرین گزارش های تحلیلی
آخرین مصاحبه ها
آخرین ویدئوها
آخرین یادداشت ها
آخرین اینفوگرافیک ها