کد خبر:۱۲۹۹
۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۸:۱۴
آقای میثم غفاری نژاد پژوهشگر گروه غرب آسیا و شمال آفریقا پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در رادیو گفت‌وگو بیان کرد:

داعش با حمایت‌های آمریکا و عربستان شکل گرفت

آقای میثم غفاری نژاد پژوهشگر گروه غرب آسیا و شمال آفریقا پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در رادیو گفت‌وگو بیان کرد: «جان مک کین» دیداری با ابوبکر بغدادی در سوریه داشت و از آنجا برنامه شبکه تامین مالی و تسلیحاتی داعش با هماهنگی آمریکا و عربستان اجرا شد.

 

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتگو با موضوع بررسی غایت ابزار و اهرم‌های آمریکا در بی ثبات سازی منطقه غرب آسیا و با حضور میثم غفاری نژاد، پژوهشگر مسائل منطقه به روی آنتن رفت.

غفاری نژاد با بیان اینکه از زمان حضور پرتغالی‌ها در منطقه، اهمیت ژئواستراتژیک منطقه غرب آسیا برای غربی‌ها برجسته شد، گفت: بعد‌ها بریتانیا به این منطقه لشکر کشی کرد و در حال حاضر نیز آمریکا چنین نقشی بر عهده دارد.

وی افزود: آمریکا به طور خاص و در دوران جنگ سرد و در رقابت بین بلوک شرق و غرب، سعی می‌کرد با متحدان خود یعنی عربستان سعودی و ایران، سیاست‌های خود پیش ببرد که بر اساس یکی از این سیاست ها، ایران ژاندارم منطقه و عربستان حامی مالی محسوب می‌شد.

وی با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی راهبرد‌ها و برنامه‌های آمریکا در منطقه فرو پاشید، اظهار کرد: پس از انقلاب، همکاری آمریکا از ابعاد اقتصادی به ابعاد بی ثبات سازی یا تروریسم نیز کشانده شد. در این راستا ایجاد مرکز هدف گیری مبارزه با تروریسم در عربستان در سال ۲۰۱۷، پوششی برای حمایت غربی‌ها و سعود‌ها از گروه‌های تروریستی محسسوب می‌شود.

این پژوهشگر مسائل منطقه از نقش آمریکا در گسترش داعش گفت و بیان کرد: ابوبکر بغدادی در زندانی در عراق بود و پس از آزادی، «جان مک کین» دیداری با او در سوریه داشت و از آنجا برنامه شبکه تامین مالی و تسلیحاتی داعش با هماهنگی آمریکا و عربستان اجرا می‌شود.

وی نیروی مقابل اقدامات بی ثبات سازی عربستان در منطقه را محور مقاومت عنوان و اظهار کرد: سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده اصلی مبارزه با داعش در این حوزه بود که جلوی محور جدید شرارت در منطقه یعنی داعش ایستادگی کرد و در نهایت آن‌ها را از بین برد.

میثم غفاری همچنین اشاره کرد: بعد از فروپاشی شوروی، هنگامی که صدام به کویت حمله می‌کند، آمریکا در قالب ائتلاف، به منطقه لشکر کشی می‌کند و پس از آن در سال ۲۰۰۱ به افغانستان لشکر کشی می‌کند و دو سال بعد در ۲۰۰۳ به عراق لشکر کشی می‌کند و تا ۱۱۰ هزار نیرو وارد منطقه می‌کند.

وی با بیان اینکه آمریکا با حضور ۶۰ هزار نیروی نظامی در منطقه، اثر زیادی در بی ثباتی و نا آرامی‌های غرب آسیا داشته است، گفت: گسیل کردن ناو‌های جنگی و تقویت و حمایت از گروه‌های تروریستی از جمله اقدامات تخریبی دیگر آمریکا در منطقه محسوب می‌شوند.

این پژوهشگر مسائل منطقه با اشاره به قرار دادن انصارالله یمن در لیست تروریستی توسط آمریکا تصریح کرد: منفعت آمریکا در ایجاد اختلاف و بی ثبات سازی در منطقه برای پیشبرد اهداف خود است که یکی از این اهداف، دسترسی به منابع نفتی و انرژی است.
ارسال نظرات
آخرین گزارش های تحلیلی
آخرین مصاحبه ها
آخرین ویدئوها
آخرین یادداشت ها
آخرین اینفوگرافیک ها