گزارش
"تبیین سیاستهای کلی توسعه دریا محور و قدرت دریایی"
تجارت منطقهای و بهره گیری از ظرفیتهای شبکه حمل و نقل
طرح دعوی علیه ایالات متحده آمریکا در دیوان بین المللی دادگستری به جرم مشارکت در نسل کشی مردم مظلوم فلسطین
بررسی رویکردهای تحلیلی از عملیات هفت اکتبر ۲۰۲۳ حماس
عرضه «مدیریت بهره وری، فردی و سازمانی» در بازار نشر
راهبرد آمریکا در تقابل امنیتی جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی
شگفتی سازی دو مفهوم «اطمینان» و «احتمال» در یک طرح؛ سیاستگذاری برای جهت دهی سرمایههای عظیم مردمی به سوی تولید داخلی
شگفتی سازی دو مفهوم «اطمینان» و «احتمال» در یک طرح؛ سیاستگذاری برای جهت دهی سرمایههای عظیم مردمی به سوی تولید داخلی
ترورهایی به درازای عمر یک انقلاب مردمی و با هدف تضعیف توان تولید داخلی
نشست شورای پژوهشی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام
جمهوری اسلامی ایران و تامین کالای امنیت در غرب آسیا: الزامات و محدودیتها
جمهوری اسلامی ایران و تامین کالای امنیت در غرب آسیا: الزامات و محدودیتها
۰۴ دی ۱۳۹۸ | ۱۶:۳۱
جلیل محبی در رابطه با تصویب FATF:
ما امروز نیازمند دور زدن تحریمها هستیم، FATF مقرراتی گذاشته که ما نمیتوانیم تحریمها را دور بزنیم.
گرچه 198 کشور به FATF پیوستهاند، اما هیچ کدام از آنها مثل ایران تحریم نیستند. اگر آنها هم تحریم بودند، مخالفت میکردند. هر وقت تحریمها برداشته شد، ثبات ارزی ایجاد شد و مشکل بانکی نداشتیم، من اولین موافق پیوستن به FATF هستم.
دکتر جلیل محبی
دکتر جلیل محبی در نشست رویداد استراتژیک 7 در پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع، بحث خود را با پاسخ به پرسش دکتر مولایی مبنی بر اینکه اگر با به کنوانسیونها نپیوندیم، چه فایدهای برای کشور خواهد داشت؟ آغاز کرد. وی این گزاره را مطرح کرد که پیوستن به کنوانسیون دلیل متقن میخواهد و نه نپیوستن. او مورد آمریکا را مثال میزند که اخیراً از تعدادی از کنوانسیون خارج شده است که آوردهای برای این کشور نداشتهاند. بنابراین مشخص است که کنوانسیونها ممکن است مفید باشند و یا نباشند.
وی همچنین به انتقاد از رسانهها میپردازد که بحث نظامی و یا تعریف تروریسم را چالش پیوستن ایران به کنوانسیونها ارزیابی کردهاند؛ درحالیکه اینچنین نیست.
میگویند اگر به FATF نپیوندیم، ما را تحریم میکنند؛ مگر تحریم دیگری باقی مانده است!
محبی اعلام کرد که میگویند اگر به FATF نپیوندیم، ما را تحریم میکنند؛ مگر تحریم دیگری باقی مانده است که نکرده باشند.
ما امروز نیازمند دور زدن تحریمها هستیم، FATF مقرراتی گذاشته که ما نمیتوانیم تحریمها را دور بزنیم.
محبی نیز هدف اصلی FATF را شفافیت میداند؛ اما معتقد است که در شرایط تحریمی، شفافیت بیشتر به ضرر کشور خواهد بود. FATF برخی از جزئیات تراکنشها و ارتباطات مالی را مطالبه میکند و اعلام کرده است که اگر اسنادی حاوی جزئیات مخفی باشد، ممکن است منشأ سوءاستفاده برخی افراد شود. لذا مسئله شفافیت مسئلهای عقلایی است.هدف اصلی FATF را شفافیت است درحالیکه در شرایط تحریمی، شفافیت بیشتر به ضرر کشور خواهد بود و مسیر دور زدن تحریمها را مسدود میسازد.
از 40 توصیه FATF، 13 توصیهای که ایران انجام داده، مورد پذیرش قرار گرفته، چرا دولت از 27 توصیه باقی مانده، صرفاً بر این 2 توصیه تأکید میکند؟
محبی در ادامه به مسئله تحریمها پرداخته و اینکه در شرایط تحریمی، امکان مبادله ارزی نداریم و برای دسترسی به منابع، مجبوریم تحریمهای ناعادلانه علیه کشور را دور بزنیم. این اقدام مقابله جمهوری اسلامی ایران با مسئله تحریمهای ظالمانه علیه کشور است؛ اما FATF دقیقاً همین مطالبه شفافیت را از ایران میخواهد تا اجازه ندهد ایران تحریمها را دور بزند. به همین دلیل در شرایط فعلی که تحت تحریم هستیم، باید با FATF مخالف بود. محبی میگوید: ما امروز نیازمند دور زدن تحریمها هستیم، FATF مقرراتی گذاشته که ما نمیتوانیم تحریمها را دور بزنیم.
از 40 توصیه FATF ما 38 توصیه را انجام دادهایم و 2 توصیه هم که کنوانسیونها هستند در مجمع هست. از این تعداد توصیه، 13 توصیه، مورد پذیرش FATF واقع شده است و 27 توصیه مانده است. وی در ادامه این سؤالات کلیدی را مطرح میکند که:
هدف اصلی FATF را شفافیت است درحالیکه در شرایط تحریمی، شفافیت بیشتر به ضرر کشور خواهد بود و مسیر دور زدن تحریمها را مسدود میسازد.
- چرا دولت بهجای انجام این 25 توصیهای که اجرای آن در اختیار خودش است، در مورد 2 کنوانسیون صحبت میکند؟ دولت هم گفته و ظریف نیز تأکید کرده که من هیچ تضمینی از منافع حاصل از پیوستن به FATF نمیدهم. آیا عجیب نیست در شرایط تحریم دولت تأکید به پیوستن به FATF میکند. چرا FATF از بین تمامی توصیهها، برای ایران روی مسئله شفافیت متمرکز شده است؟ وی در ادامه این مسئله را مطرح میکند که ایران از کانالهای غیرشفاف به منابع ارزی دسترسی دارد و بنابراین عضویت در این نهاد، این منابع را به مخاطره میاندازد.گرچه 198 کشور به FATF پیوستهاند، اما هیچ کدام از آنها مثل ایران تحریم نیستند. اگر آنها هم تحریم بودند، مخالفت میکردند. هر وقت تحریمها برداشته شد، ثبات ارزی ایجاد شد و مشکل بانکی نداشتیم، من اولین موافق پیوستن به FATF هستم.
وی همچنین در پاسخ به دکتر مولایی، بر این نکته تأکید داشت که گرچه 198 کشور به این نهاد پیوستهاند، اما هیچ کدام از آنها مثل ایران تحریم نیستند. اگر آنها هم تحریم بودند، مخالفت میکردند. وی در نهایت اعلام کرد هر وقت تحریمها برداشته شد، ثبات ارزی ایجاد شد و مشکل بانکی نداشتیم، من اولین موافق پیوستن به FATF هستم.
خبرهای مرتبط
ارسال نظرات