اقتصاد؛ محور اختلاف ا عربستان سعودی و امارات متحده عربی روابط عربستان سعودی و آفریقا/ روند فعلی، چشم انداز آینده جریان شناسی گروه‌های تروریستی فعال در سوریه (۲) دولت سیزدهم و تحولات غرب آسیا و شمال آفریقا؛ چالش‌ها و الزامات استراتژی عمان برای قطع وابستگی به درآمد‌های نفتی کنشگری ترکیه در شمال عراق راهبرد آفریقایی کرملین دردوره پوتین نشست قدرت‌های عربی خلیج فارس و آینده افغانستان در پرتو ظهور مجدد طالبان جنگ پنهان در حزب بعث سوریه آیا کابینه تغییر به دوره تغییر کابینه‌ها در رژیم صهیونیستی پایان می‌دهد؟ عصر طلایی ترکیه در آفریقا بحران نتانیاهو؛ رژیم صهیونیستی در بن‌بست سیاسی کودتا یا گوشمالی عبدالله دوم در اردن کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس و بحران سوریه بازیگران درگیر و چشم انداز آینده لیبی علنی سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشور‌های حاشیه خلیج فارس و موازنه تهدید علیه ایران مصر، امارات، اردن، عربستان و انتخابات فلسطین
کد خبر:۱۳۰۰
۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۴:۰۶
کارشناس گروه غرب آسیا و شمال آفریقا پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام، عدم موفقیت برجام را خوشبینی بیش از حد به غرب دانست و اظهار کرد
برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفت‌وگو با موضوع بررسی اقدام صحیح و راهبردی ایران در کاهش تعهدات برجامی و پیش شرط های ایران در بازگشت تعهدات با حضور دکتر هادی غلام نیا، کارشناس مسائل بین الملل به صورت تلفنی گفتگو کرد.
برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتگو با موضوع بررسی اقدام صحیح و راهبردی ایران در کاهش تعهدات برجامی و پیش شرط‌های ایران در بازگشت تعهدات با حضور دکتر هادی غلام نیا، کارشناس مسائل بین الملل به صورت تلفنی گفتگو کرد.
هادی غلام نیا هدف برجام را یک بازی برد برد دانست و گفت: قرار بود در برجام چیزی بدهیم و چیزی بگیریم؛ در واقع قرار بود بخشی از صنعت هسته‌ای کشور را به ذیل آژانس هسته‌ای بیاوریم و در مقابل بتوانیم تجارت آزاد داشته باشیم و فناوری به داخل کشور بیاید، اما متاسفانه هیچ کدام از این بخش‌ها اجرا نشد.
وی با تصریح بر اینکه پس از برجام حتی یک سرمایه گذاری بالای ۵۰ میلیون دلار وارد کشور شده باشد، اظهار کرد: بانک‌ها حتی نتوانستند یک ضمانت نامه برای شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی در افغانستان، عراق و پاکستان صادر کنند.
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۴ در مجلس تصویب شد، اظهار کرد: متاسفانه نه این قانون و نه ۹ شرطی که رهبر انقلاب اعمال کردند، عملا رعایت نشد و دولت کاملا بی توجه و خوشبین به طرف غربی بود. دولت متاسفانه اعتقاد داشت هر آنچه جان کری امضا کرده است، تضمین شده است و اجرا خواهد شد.
وی عدم موفقیت برجام را خوشبینی بیش از حد به غرب دانست و اظهار کرد: خوشبینی به غرب و به ویژه آمریکا باعث شد از برجام هیچ چیز عایدمان نشود و تبدیل به خسارت محض شد.
غلام نیا با اشاره به اینکه ایران پس از برجام توانست برای مدتی تولید و صادرات نفت خود را به ۴.۱ میلیون بشکه در روز برساند، بیان کرد: چند ماه بعد که ترامپ روی کار آمد، صنعت نفت ایران و همچنین خدمات بانکی تحریم شد. این تحریم‌ها دائما رشد کردند و به صنایع فولادی و ساخت و ساز رسید و ادعای غربی‌ها این بود که این صنایع فعالیت تروریستی انجام می‌دهند.
این کارشناس مسائل بین الملل با ابراز تاسف از اینکه در مقابل اقدامات غرب، دولت ایران اقدام قابل توجهی انجام نداد، گفت: باید در قبال عدم تعهد کشور‌های غربی به برجام یک نقشه اجرایی طراحی می‌کرد تا اگر آمریکا و کشور‌های اروپایی تعهدات خود را انجام ندادند، ایران نیز این اقدامات را انجام می‌دهد که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت.
وی افزود: گام‌های پنج گانه‌ای که ایران در کاهش تعهدات خود برداشت، بسیار سست بود و باعث پشیمانی دولت ترامپ از اقدامات خود ضد برجام نشد. بنیاد دفاع از دموکراسی در آمریکا قبل از خروج آمریکا از برجام در مقاله‌ای نوشته بود که اگر ایالات متحده از برجام خارج شود، ایران به هیچ عنوان این کار را نخواهد کرد و در برجام باقی خواهد ماند.
ارسال نظرات
آخرین گزارش های تحلیلی
آخرین مصاحبه ها
آخرین ویدئوها