گزارش
"تبیین سیاستهای کلی توسعه دریا محور و قدرت دریایی"
تجارت منطقهای و بهره گیری از ظرفیتهای شبکه حمل و نقل
طرح دعوی علیه ایالات متحده آمریکا در دیوان بین المللی دادگستری به جرم مشارکت در نسل کشی مردم مظلوم فلسطین
بررسی رویکردهای تحلیلی از عملیات هفت اکتبر ۲۰۲۳ حماس
عرضه «مدیریت بهره وری، فردی و سازمانی» در بازار نشر
راهبرد آمریکا در تقابل امنیتی جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی
شگفتی سازی دو مفهوم «اطمینان» و «احتمال» در یک طرح؛ سیاستگذاری برای جهت دهی سرمایههای عظیم مردمی به سوی تولید داخلی
شگفتی سازی دو مفهوم «اطمینان» و «احتمال» در یک طرح؛ سیاستگذاری برای جهت دهی سرمایههای عظیم مردمی به سوی تولید داخلی
ترورهایی به درازای عمر یک انقلاب مردمی و با هدف تضعیف توان تولید داخلی
نشست شورای پژوهشی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام
جمهوری اسلامی ایران و تامین کالای امنیت در غرب آسیا: الزامات و محدودیتها
جمهوری اسلامی ایران و تامین کالای امنیت در غرب آسیا: الزامات و محدودیتها
۱۴ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۳:۳۸
در اولین نشست راهبرد ایرانی مطرح شد
سیاستهای مبارزه با کرونا نیازمند پیوست اجتماعی است
اولین نشست راهبرد ایرانی در پژوهشکده تحقیقات راهبردی برگزار شد.
اولین نشست تخصصی از سلسله نشستهای راهبرد ایرانی با موضوع «کرونا و آثار آن بر جامعه و سیاست ایران» به ابتکار گروه سیاسی- دفاعی- امنیتی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با سخنرانی دکتر سید جواد میری جامعهشناس و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دکتر سید مجید امامی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار گردید.
سید مجید امامی با بیان این که کرونا یک وضعیت وجودی جدید برای جامعه ایرانی است، اظهار داشت: «این پدیده بعضی مسائل اجتماعی را پوشانده و برخی دیگر از گسلهای جامعه ما را فعال کرده است.»
وی با اشاره به نسبت دو مفهوم جود و عدل در ادبیات دینی و کلامی افزود: «یکی از گسلهای فعال شده، گسل عدالت است. فقدان عدالت در جامعه ایران و بیعدالتیهای ساختاری از طریق جود جبران نخواهد شد. این به معنای نفی نقش جود در حل مسائل جامعه نیست.»
این استاد دانشگاه امام صادق اضافه کرد: «بسیاری از سیاستهای کرونایی ما پیوست عدالت اجتماعی ندارند و این منجر به بازنمایی دوگانه عدالت و جود شده است.»
سید مجید امامی همچنین با اشاره به پررنگ شدن دوگانه جهالت و آگاهی در بحران کرونا ادامه داد: «آگاهی شهروندان نسبت به مسائل جامعه در کشورها بالا رفت و نوع نگاه آنها به مسائل تغییر کرد.»
وی با بیان این که کرونا در حال پوشاندن چالش حکمرانی در کشور است، افزود: «چالش بدهیهای اقتصادی دولت و برخی از نارساییهای حکمرانی با شیوع ویروس کرونا پنهان شد. این در حالی است که این پنهان شدن مسائل به معنای درمان آن نیست و بعدها باید با مشکلات سنگین تر روبرو شویم.»
در ادامه نشست سید جواد میری استاد جامعه شناس و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی با بیان دشوار بودن صورتبندی وضع موجود اضافه کرد: «در میانه بحران کرونا قرار داریم و باید در نظر بگیریم که بررسی تبعات بحران در میان بحران مشکل است. اما می توان گفت شرایط کاملاً تغییر کرده است.»
وی با اشاره به این که ویروس کرونا انگاره جهانی شدن و درهم تنیدگی اقتصادی و سیاسی دنیا را به چالش کشید، عنوان کرد: «پس از جنگ جهانی برآیند کلی دنیا حرکت به سمت حکومت یگانه جهانی بود اما تبعات کرونا حرکت جهانی شدن و دیگر صورت بندیهای جهانی را تحت تأثیر قرار داد. به این معنا که آینده کوتاه مدت نظام سیاسی و شیوههای اداره جامعه دیگر مفروض نیست.»
این پژوهشگر حوزه سیاست و جامعه با اشاره به تحت تأثیر قرار گرفتن نهاد دین در شرایط جدید افزود: «نهادهای اجتماعی ما باید توسط دولت و حکومت باید به صورت تدریجی و نه دفعی مورد بازنگری قرار بگیرند. به عبارت دیگر به نظر میآید می توانیم نهادهای دینی و اجتماعی را چابکتر و سریعتر اداره کنیم.»
وی با بیان این که این اتفاق باعث شد غرب به عنوان کانونهای ایدهآل و قبله آمال مردم و برخی روشنفکران فرو بریزد، ادامه داد: «بر خلاف کشورهای غربی رابطه دولت و ملت در ایران ترمیم شد و کشور در ویروس کرونا تجدید و تجمیع قوا کرد.»
خبرهای مرتبط
ارسال نظرات