الزامات سیاستهای هویتی در جمهوری اسلامی ایران
الزامات سیاستهای هویتی در جمهوری اسلامی ایران
هفتمین نشست راهبرد ایرانی با موضوع «الزامات سیاستهای هویتی در جمهوری اسلامی ایران» به میزبانی پژوهشکده تحقیقات راهبردی چهارشنبه هجدهم تیرماه برگزار شد. در این نشست که به همت گروه سیاسی پژوهشکده تحقیقات راهبردی انجام شد، بیژن عبدالکریمی عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی، موسی نجفی عضو هیئتعلمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و حمید هوشنگی عضو هیئتعلمی دانشگاه امام صادق(ع) به ارائه بحث پیرامون «الزامات سیاستهای هویتی در جمهوری اسلامی ایران» پرداختند.
حمید هوشنگی: مسائل هویتی ایران از گذرگاه تجربه غربی نمیگذرد
دکتر حمید هوشنگی با برشمردن اقتضائات و الزامات سیاستگذاریهای هویتی، تجربه کشورهای غربی در زمینه هویت ملی را برای ایران ناکافی قلمداد کرد. او بیان داشت در ایران هویت ملی و هویتهای فرو ملی از هم منفک نیستند. وی با انتقاد از سیاستگذاریهای اجرایی غلط در حوزه هویت اضافه کرد: تا زمانی تعریف درستی از هویت ملی صورت نگیرد سیاستگذاریها در این زمینه راه بهجایی نخواهد برد. به گفته دکتر هوشنگی هویت مسئله تک بعدی نیست بلکه دارای لایههای زیرین فراوانی است و سیاستگذاران باید آن را بهمثابه امری فرایندی و نه ایستا و بخشنامهای در نظر بگیرد.
بیژن عبدالکریمی: نیاز به وحدت نیروهای اصیل انقلابی و ملی داریم
دکتر بیژن عبدالکریمی با برشمردن مشکلات پیش رو کشور از قبیل مشکلات اقتصادی، تحریمهای ظالمانه، کاهش سرمایه اجتماعی و بیماری کرونا و اینکه از لحاظ تاریخی مطالبات تاریخی ملت ما هنوز تحقق پیدا نکرده و درون بخش بزرگی از مردم ما سرکوب جمع شده است و امکان وقوع اعتراضات دیماه 96 و آبان 98 وجود دارد خاطرنشان کرد: هویت را ملی را باید در این چارچوب مدنظر قرار داد. او کسانی را که در این برهه چه در پوزیسیون و چه در اپوزیسیون رویکردهای جناحی و منفعتطلبانه دارند کوتولههای سیاسی نامید و خواهان اجماع و وحدت نیروهای اصیل انقلابی در بسیج و سپاه با نیروهای ملی شد.
موسی نجفی: میان آستان قدس، حافظیه و تخت جمشید اختلافی نیست
دکتر موسی نجفی با بیان اینکه هویت ملی در ایران چیزی نیست که وجود نداشته باشد و ما بخواهیم آن را بسازیم افزود: هویت ملی اکنون وجود دارد و ما مانند ماهی در آن غوطهوریم. او بیان داشت: هویت ملی در ایران تاکنون چهار بحران هلنی، عربی، مغولی و غربی استعماری را از سر گذرانده است و در طول تاریخ ساخته شده است. عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی تأکید کرد برخی از ملتها خاصه در خاورمیانه جعلی هستند و حاصل زدوبندهای دولتهای استعماری میباشند ولی ایران ملتی واقعی است که این حقیقت مورد اذعان کشورهای غربی نیز هست.
نجفی با اشاره به لایههای مختلف هویت ایرانی گفت: هماکنون مقدسترین نقطه کشور، حرم امام رضا(ع) است. حافظیه شیراز هم نماد زبان و ادبیات ماست و تخت جمشید نیز نماد قومیت ملت ماست. بنابراین بین آستان قدس، حافظیه و تخت جمشید، اختلافی نیست و هرکدام نماد عصری از تاریخ ما هستند.