عرضه «مدیریت بهره وری، فردی و سازمانی» در بازار نشر راهبرد آمریکا در تقابل امنیتی جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی شگفتی سازی دو مفهوم «اطمینان» و «احتمال» در یک طرح؛ سیاستگذاری برای جهت دهی سرمایه‌های عظیم مردمی به سوی تولید داخلی شگفتی سازی دو مفهوم «اطمینان» و «احتمال» در یک طرح؛ سیاستگذاری برای جهت دهی سرمایه‌های عظیم مردمی به سوی تولید داخلی ترور‌هایی به درازای عمر یک انقلاب مردمی و با هدف تضعیف توان تولید داخلی نشست شورای پژوهشی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران و تامین کالای امنیت در غرب آسیا: الزامات و محدودیت‌ها جمهوری اسلامی ایران و تامین کالای امنیت در غرب آسیا: الزامات و محدودیت‌ها مشارکت مردم و رشد تولید؛ ظرفیت‌ها و انتظارات از نهمین رئیس جمهور (بخش دوم: درس آموخته‌های خارجی) مشارکت مردم و رشد تولید؛ ظرفیت‌ها و انتظارات از نهمین رئیس جمهور (بخش دوم: درس آموخته‌های خارجی) متن تبریک آقای دکتر مجیدی خطاب به رئیس جمهور منتخب جناب آقای دکتر پزشکیان مشارکت مردم و رشد تولید؛ ظرفیت‌ها و انتظارات از نهمین رئیس جمهور مشارکت مردم و رشد تولید؛ ظرفیت‌ها و انتظارات از نهمین رئیس جمهور
کد خبر:۸۳۴
۱۱ دی ۱۳۹۸ | ۱۵:۳۱

افتتاح نمایشگاه «بنیان» با حضور دبیر محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام

در این نمایشگاه آخرین دستاورد‌های علمی- پژوهشی پژوهشکده تحقیقات راهبردی در گروه‌های علمی-پژوهشی پنج‌گانه «سیاست خارجی و روابط بین‌الملل»، «سیاسی- امنیتی- دفاعی»، «اقتصادی»، «حقوقی-قضایی» و «اجتماعی-فرهنگی» در قالب‌های متنوعی همچون گزارش‌های راهبردی-سیاستی، اینفوگرافیک، کتاب و بسته‌های مطالعاتی به نمایش درآمد.
در آستانه‌ی سالگرد صدور بیانه‌ی گام دوم انقلاب اسلامی و مصادف با ولادت حضرت زینب سلام‌الله علیها، نمایشگاه علمی- پژوهشی «بنیان» در پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور دبیر محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام افتتاح شد. در این نمایشگاه آخرین دستاورد‌های علمی- پژوهشی پژوهشکده تحقیقات راهبردی در گروه‌های علمی-پژوهشی پنج‌گانه «سیاست خارجی و روابط بین‌الملل»، «سیاسی- امنیتی- دفاعی»، «اقتصادی»، «حقوقی-قضایی» و «اجتماعی-فرهنگی» در قالب‌های متنوعی همچون گزارش‌های راهبردی-سیاستی، اینفوگرافیک، کتاب و بسته‌های مطالعاتی به نمایش درآمد.
در حاشیه این رویداد، نشستی با حضور دکتر محسن رضایی و تنی چند از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد و در خلال آن، کارشناسان پژوهشکده تحقیقات راهبردی به ارائه توضیحاتی در خصوص عملکرد گروه متبوع خود در حوزه حل مسائل اساسی کشور پرداختند. 
در ادامه دبیر محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به جایگاه مهم پژوهشکده تحقیقات راهبردی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضمن تقدیر از این پژوهشکده گفت: سیاست ما جوانگرایی است و پژوهشگران جوان زیادی را برای کارهای پژوهشی مجمع به‌کمک گرفته‌ایم. ایشان همچنین از همه جوانان متخصص کشور و همچنین نخبگان باتجربه‌ دعوت کرد تا در عرصه‌های علمی و پژوهشی با مجمع تشخیص مصلحت نظام همراهی و همکاری داشته باشند.
دکتر رضایی در ادامه با اشاره به حاشیه‌سازی‌های مشکوک علیه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اینکه عده‌ای مجمع تشخیص مصلحت نظام را رقیب خود یا تکرار برخی از نهادهای دیگر بدانند، ظلم به این نهاد و نظام است.
وی با بیان اینکه مجمع رقیب هیچ نهادی نیست و تکرار هیچ نهادی هم محسوب نمی شود، افزود: مجمع تشخیص مصلحت، عنصر و نهاد مکمل در حکمرانی است. سایر نهادها کار خودشان را می‌کنند و مجمع هم در نقشه راهبردی نظام، جای خودش را دارد و مکمل سایر نهادهاست‌. 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه انتظار همکاری از سایر نهادها را داریم، گفت: یکی دیگر از مشکلات این است که مباحث مجمع تشخیص مصلحت نظام را سیاسی بدانیم.
وی در همین زمینه، بررسی لوایح مرتبط با FATF را مورد اشاره قرار داد و گفت: اینکه عده‌ای بخواهند بررسی FATF در مجمع را سیاسی جلوه دهند و برخی هم در خارج مرز ببینند اختلافی در کشور ایجاد شده و پا را روی پدال گاز بگذارند و فشار وارد کنند و توصیه های بیشتری را اعمال کنند، درست نیست‌.
دکتر رضایی با بیان اینکه اقدام اخیر شورای FATF مشکوک است که از ۳۰ اقدامی که انجام نشده، روی ۲ مورد دست گذاشته، گفت: آیا این دخالت در یک گروه خارحی در مسائل داخلی ایران نیست؟ آیا اینکه شورای FATF وارد می شود و پشت یک طرف بحث درباره FATF می‌ایستد، این دخالت نیست؟
وی ادامه داد: چرا شورای FATF روی ۳۰ کاری که دولت باید انجام دهد دست نمی‌گذارد ؟ در ضمن مجمع تشخیص مصلحت؛ کار خودش را انجام می‌دهد و چرا یک گروه بین‌المللی در کار آن دخالت می‌کند؟ اینکه یگ گروه بین‌المللی پر رو شود و در مسائل داخلی ما دخالت کند و طرف یک بخش کارشناسی را بگیرد، این بیانگر ضعف داخلی ما نیست؟
دکتر رضایی افزود: می‌گویند چرا مجمع تشخیص، نظارت می‌کند؟ طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی، نظارت کلان بر امور، از اختیارات رهبری است که بخشی از آن را می‌توانند به فرد یا نهاد خاصی تفویض کنند. مجمع بر اساس نظرات رهبری نظارت می‌کند و ربطی هم به این دوره ندارد. 
وی با بیان اینکه از زمان مرحوم هاشمی، مجمع تشخیص مصلحت نظام بر امور نظارت می‌کند، گفت: در 6- 5 سال اخیر به دلیل اینکه آیین‌نامه‌های داخلی مجمع به تصویب رسیده، نظارت جدی شده است‌. نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام نباید باعث عصبانیت دولت شود. نباید یک دولتمرد علیه بخشی دیگر از نظام موضع‌گیری کند و بگویند چرا مجمع نظارت می‌کند. نظارت باعث شفافیت، کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از خسارت‌ها می‌شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه می‌گویند مجمع جلوی 4 لایحه مرتبط با FATF را گرفته است، گفت: دو لایحه از این 4 لایحه را مجمع تصویب کرد، منتها خود FATF جلوی آن را گرفته و می‌گوید برخی بندهایی که در این لوایح آمده را قبول ندارم. اکنون دولتی‌ها به مجلس اصلاحیه داده‌اند و در حال حل و فصل آن هستند.
دکتر رضایی ادامه داد: بررسی دو لایحه دیگر هنوز در مجمع ادامه دارد و ما هفته‌ای دو جلسه برگزار می‌کنیم. امروز هم جلسه داریم. ما هیچ وقتی را از دست نداده‌ایم‌ و همه کارشناسان، چه کارشناسان دولت و مجلس و مجمع، چه کارشناسان آزاد، به اندازه کافی درباره این لوایح بحث کرده‌اند. FATF زوایای زیادی دارد که فعلاً مصلحت نمی‌دانیم آن را مطرح کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیچیدگی‌های دنیای کنونی گفت: انسان بیش از همیشه نیاز به فکر و اندیشه دارد.‌‌ مسائل پیچیده تر شده است و در چنین شرایطی، انقلاب اسلامی ایران یکی از کانون اتفاق‌ها و تحولات است. 
وی با بیان اینکه حل مسائل در چنین شرایطی نیاز به تدبیر دارد، گفت: کار بدون تدبیر، ممکن است خوشحالی اولیه را به‌دنبال داشته باشد، امّا بعداً متوجه می‌شویم که ایرادات جدی در کار وجود دارد. نمونه آن هم برجام است که یک کار ملّی درباره آن انجام شد؛ از تلاش‌های دولت گرفته تا حمایت‌های رهبری و نقد منتقدان دلسوز.
دکتر رضایی ادامه داد: به دلیل ندیدن برخی زوایای مهم و راهبردی، امروز کار به این بزرگی در باتلاق گیر کرده و نه راه پس وجود دارد نه پیش.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به گام پنجم کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: از طرفی مجبوریم این گام را برداریم و از طرفی، برخی می‌گویند چالش نکنیم. سؤال این است که چرا چالش نکنیم و آیا سکوت همیشه خوب است؟ این‌ها مواردی است که پژوهشکده‌ها باید پاسخ آن را مشخص کنند. با اقدامات شتاب‌زده نمی‌توانیم اقدامات موثر را به ثمر برسانیم.
دکتر رضایی با اشاره به طرح یک شایعه در فضای مجازی مبنی بر اینکه هرکدام از جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام، چند میلیارد هزینه‌ دارد، گفت: اگر نگوییم مجمع تشخیص مصلحت نظام از لحاظ بودجه در شعب ابی‌طالب قرار دارد، به جرأت باید گفت که یکی از نهادهایی که در چند سال اخیر،‌ بودجه آن به شدت آب رفته، مجمع تشخیص مصلحت نظام است. لذا درباره بودجه مجمع، این شوخی‌ها را با ما انجام ندهید.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، عقبه پژوهشی این مجمع را مورد اشاره قرار داد و با تقدیر از پژوهشکده راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سیاست ما جوانگرایی است و پژوهشگران جوان زیادی را برای کارهای پژوهشی مجمع به‌کمک گرفته‌ایم.
این مراسم با تجلیل از خانواده شهید مدافع حرم شهید محمد رئوف رفیعی ادامه یافته و با تقدیر از آقایان دکتر رحیم بایزیدی و هادی غلام‌نیا از گروه علمی-پژوهشی «سیاست خارجی و روابط بین‌الملل»، دکتر احسان خضری از گروه علمی-پژوهشی «سیاسی- امنیتی- دفاعی»، دکتر مهدی خوشخوی از گروه علمی-پژوهشی «اقتصادی» و دکتر احمد برومند کاخکی از گروه علمی-پژوهشی «اجتماعی-فرهنگی» به عنوان پژوهشگران برگزیده پژوهشکده تحقیقات راهبردی به پایان رسید.


روابط عمومی دبیرخانه نمایشگاه علمی پژوهشی بنیان
ارسال نظرات
آخرین گزارش های تحلیلی
آخرین مصاحبه ها
آخرین ویدئوها
آخرین یادداشت ها
آخرین اینفوگرافیک ها