نشست خبری همایش بین المللی سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران
به گزارش پژوهشکده تحقیقات راهبردی، در چارچوب تلاشهای پژوهشکده تحقیقات راهبردی جهت غنیتر ساختن پژوهشها و تحقیقات حوزه سیاست خارجی و هم افزایی با نخبگان فکری در تولید متون کاربردی در این حوزه، پژوهشکده برگزاری چهارمین همایش ملی و سومین همایش بین المللی و مطالعات منطقهای سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران را در آذرماه ۱۴۰۲ در دستورکار خود قرار داده است و آثار پژوهشی ارسال شده در قالب بستههای خلاصه مدیریتی و سیاسی و مقالات پژوهشی گردآوری خواهند شد. دکتر محمدرضا مجیدی رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی در دیدار با اصحاب رسانه توضیحاتی را در چارچوب نحوه برگزاری و محورهای همایش سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران ارائه کردند.
بهره گیری از ظرفیتهای پیدا و پنهان سیاست آسیایی و همسایگی در جهت حمایت و تقویت کارآمدی سیاستگذاری در حوزه روابط منطقهای و قارهای از جمله دلایلی بود که توسط دکتر مجیدی برای برگزاری همایش ذکر شد. در قاره آسیا و منطقه غرب آسیا با محوریت شکل گیری نظم جدید منطقهای و جهانی با توجه به ظهور قدرتهای جدید اقتصادی و سیاسی در آن تحولات راهبردی شگرفی به وقوع پیوسته است. در واقع معماری نظم جدید بدون حضور قدرتهای آسیایی مانند جمهوری اسلامی ایران امری سست و نااستوار خواهد بود. تحولات جدید در منطقه غرب آسیا نشان داده است جمهوری اسلامی ایران از ظرفیتهای عظیمی در جهت هم افزایی منطقهای و فرامنطقهای برخوردار است. از این رو دامنه عملکرد سیاست خارجی باید در مدارهای منطقهای و فرامنطقهای تعریف شود.
دکتر مجیدی تلاش پژوهشکده تحقیقات راهبردی را در جهت برگزاری اجلاس نخبگان در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ و همایش سیاست آسیایی و سیاست همسایگی و همچنین همایش توسعه دریاپایه را در راستای ماموریتهای مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان حلقه وصل نهادهای حاکمیتی و نخبگی ارزیابی کردند. از این رو همایش سیاست اسیایی و همسایگی محلی است که در آن نخبگان داخلی و بین المللی میتوانند به ارائه آثار پژوهشی و تحقیقات نظری و کاربردی خود مبادرت ورزند. رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی یکی از مهمترین وظایف پژوهشکده حاضر و سایر مراکز تحقیقاتی را پیگیری دیپلماسی مکمل در سطح منطقهای و آسیایی دانستند و تجمیع فعالیتهای تحقیقاتی را ذیل این مفهوم یکی از فرصتهای موجود در افق زمانی پیش رو دانستند.
در پایان این نشست خبری و اطلاع رسانی دکتر مجیدی از اهمیت جایگاه نخبگان فکری و دانشگاهی در هم افزایی اندیشه ورزانه به منظور ایفای نقش حمایتی در سیاست خارجی در قالب حضور در همایشهای برگزار شده در سطوح مختلف یاد کردند و ابراز داشتند که خروجی و دست آورد همایشهای در دست اقدام پژوهشکده تحقیقات راهبردی با حضور نخبگان داخلی و بین المللی از عمق کیفی بالایی برخوردار خواهد بود. از این رو پژوهشکده با استقبال از حضور نهادها، شخصیتها و مدیران اجرایی و اندیشمندان حوزههای سیاسی، اقتصادی و حقوقی به دنبال دست یابی به اهداف مذکور است. در چارچوب تلاشهای پژوهشکده تحقیقات راهبردی جهت غنیتر ساختن پژوهشها و تحقیقات حوزه سیاست خارجی و هم افزایی با نخبگان فکری در تولید متون کاربردی در این حوزه، پژوهشکده برگزاری چهارمین همایش ملی و سومین همایش بین المللی و مطالعات منطقهای سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران را در آذرماه ۱۴۰۲ در دستورکار خود قرار داده است و آثار پژوهشی ارسال شده در قالب بستههای خلاصه مدیریتی و سیاسی و مقالات پژوهشی گردآوری خواهند شد. دکتر محمدرضا مجیدی رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی در دیدار با اصحاب رسانه توضیحاتی را در چارچوب نحوه برگزاری و محورهای همایش سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران ارائه کردند.