کد خبر:۲۱۴
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ | ۱۹:۱۷

دیدار دکتر ولایتی با معاون صدر اعظم و وزیر خارجه سابق اتریش

دکتر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ با میشائیل اشپیندل، معاون صدر اعظم و وزیر خارجه سابق اتریش و وزیر کل کنونی مرکز بین‌الملل ریاست مهاجرت دیدار کرد.

آقای میشائیل اشپیندل‌لگر وزیر خارجه سابق اتریش و مدیر کل کنونی مرکز بین‌المللی توسعه سیاست مهاجرت که به همراه هیئتی در تهران بسر می‌برد، با  دکتر ولایتی مذاکره نمود.

 دکتر ولایتی ضمن خوشامدگویی به وی و تاکید بر سابقه طولانی روابط ایران و اتریش، آمادگی مرکز تحقیقات استراتژیک برای همکاری با مرکز بین‌المللی توسعه سیاست مهاجرت را اعلام کرد.

جناب آقای اشپینگل لگر در ابتدای جلسه با تاکید بر تجربه ایران در برخورد با مهاجران افغان خواستار انتقال این تجربیات از سوی ایران به سازمان خود شد. وی تاکید کرد ایران شریک بسیار خوبی در مورد این مسائل است.

در ادامه، دکتر ولایتی شرح مختصری از وضعیت منطقه غرب آسیا و شمال افریقا ارائه کردند:

-         وضعیت آسیای غربی و شمال افریقا بسیار پیچیده است. با اتمام دنیای دو قطبی، وضعیت جهان غیر قابل پیش بینی است. به گونه‌ای که هیچ کس تحولات چند هفته اخیر را پیش بینی نمی‌کرد. حوادث سوریه و اوکراین قابل پیش بینی نبود. هر نوع تصمیم‌گیری سیاسی نیاز به احتیاط بیشتری دارد.

-         تحولات اخیر ترکیه هم بر اروپا و هم بر غرب آسیا بویژه بحران سوریه تاثیرگذار خواهد بود.

-         در حال حاضر امریکا و ترکیه با توجه به حمایت امریکا از کردها در مورد اهداف ائتلاف در سوریه دچار اختلاف شده‌اند.

-         ١٠ میلیون نفر بر اثر بحران سوریه آواره شده‌اند که بخشی از آنها به سمت اروپا روانه شده‌اند.

-         وضعیت در سومالی، لیبی و یمن نیز بحرانی است.

-         ارتش و دولت عراق آماده بازپس ‌گیری موصل می‌شوند.

-         دولت افغانستان دچار تفرقه شده است و خطر سقوط حکومت این کشور را تهدید می‌کند.

-         درگیری در ارمنستان باعث ایجاد تنش در این کشور شده است.

-         احتمال کودتای دیگر در ترکیه همچنان به قوت خود باقی است.

-         به نظر می‌رسد همکاری سه جانبه‌ای میان ترکیه، روسیه و ایران در حال شکل‌گیری است.

-         روابط قطر و عربستان بعد از کودتا ترکیه رو به تیرگی می‌رود.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک همچنین با اشاره به فشار آلمان بر شهروندان ترک تبار خود که حامی اردوغان هستند، این حرکت را خطرناک توصیف کرد.

وزیر خارجه سابق اتریش با تایید این سخنان تاکید کرد در اتریش ٤٠٠ هزار و در آلمان ٤ میلیون ترک تبار وجود دارند که آنها را به بزرگترین اقلیت مسلمان این دو کشور بدل کرده است و هرگونه تنش میان دولت‌های آلمان و اتریش با این افراد بسیار نگران‌کننده خواهد بود.

اشپینگل لگر با اشاره به سفر اخیر خود به لبنان وضعیت پناهجویان سوری در اردوگاه‌های لبنان را اسف‌بار خواند. وی ادامه داد مرکز بین‌الملی توسعه سیاست مهاجرت با دولت لبنان برای یافتن راهکاری برای بازگرداندن این مهاجران به سوریه و یا مکانی بهتر همکاری می‌کند. وی خاطر نشان کرد بزودی برای انجام مذاکرات با دولت مرکزی سوریه به دمشق سفر خواهد کرد.

آقای اشپینگل لگر خواستار ارزیابی جناب آقای ولایتی از آینده مذاکرات ژنو در مورد سوریه شد که آقای ولایتی در پاسخ این موارد را مطرح نمودند:

-         تا زمانیکه واقع بینی حاکم نباشد وضعیت به همین شکل باقی خواهد ماند.

-          درابتدای ناآرامی‌ها مخالفان با پول عربستان سعودی و اسلحه ترکیه به مقابله با اسد پرداختند اما بعد از آنکه متوجه شدند راه به جایی نخواهند برد خواستار مذاکره شدند.

-         بسیاری از جنگجویانی که در صف مخالفان هستند شهروند سوریه نیستند.

-         در حال حاضر باید این موضوع با نظارت سازمان ملل و در چارچوب قوانین بین‌المللی حل شود. 

-         باید انتخابات آزاد زیر نظر سازمان ملل برگزار شود و مردم سوریه رئیس جمهور خود را انتخاب کنند.

جناب آقای فروزش قائم مقام ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک با توجه به مسئولیت‌های مرکز بین‌المللی توسعه سیاست مهاجرت با اشاره به وضعیت پناهجویان ایرانی در استرالیا خواستار کمک این سازمان برای بهبود شرایط این پناهجویان شد که آقای اشپینگل لگر تاکید کرد این موضوع را حتما دنبال خواهد کرد.

وزیر دفاع سابق اتریش نیز که آقای اشپینگل لگر را همراهی می‌کرد، در مورد وضعیت افغانستان و پیش‌بینی جناب آقای ولایتی از آینده این کشور پرسشی را مطرح کرد.  

آقای دکتر ولایتی نظرات خود را در این مورد به شرح زیر بیان کردند:

-         در تاریخ افعانستان به صورت سنتی پشتون‌ها قدرت سیاسی و نظامی را در دست داشته‌اند.

-         اکنون نیز آقای غنی پشتون و آقای عبدالله تاجیک هستند. طالبان نیز غالباَ پشتون هستند.

-         بعد از انتخابات، امریکا برای جلوگیری از اغتشاشات داخلی؛ کمک‌های خود را منوط به همکاری این دو با یکدیگر کرد.

-         در حال حاضر طالبان جنوب افغانستان را در کنترل خود دارد و با داعش در رقابت است.

-         داعش در کشورهای آسیای میانه از قدرت بیشتری برخوردار است.

-         جلسه اخیر ناتو و اختصاص کمک سالانه ٥ میلیارد دلاری نیز نشان داد این سازمان در مورد وضعیت این کشور و پایگاه‌های خود در آن احساس نگرانی می‌کند.

-         چنانچه آقای عبدالله و غنی نتوانند به همکاری با یکدیگر ادامه دهند، این کشور دچار بحران جدیدی خواهد شد و افراط‌گرایان قدرت خواهند گرفت.

در پایان جناب آقای ولایتی  بر لزوم همکاری موسسات و مراکز تحقیقاتی برای حل بحران‌های منطقه به ویژه بحران پناهجویان تاکید کرد.

 

ارسال نظرات
آخرین گزارش های تحلیلی
آخرین مصاحبه ها
آخرین ویدئوها