کد خبر:۵۹۸
۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ | ۰۸:۴۱

واکنش‌های جهانی به آزمایش موشکی ایران و دورنمای تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی

متعاقب انتشار خبر آزمایش موشکی ایران در مورخه ١٠ بهمن ١٣٩٥ از سوی شبکه خبری فاکس‌نیوز به نقل از یک مقام آمریکایی، جلسه اضطراری شورای‌امنیت سازمان ملل به‌درخواست آمریکا تشکیل شد
چکیده:

متعاقب انتشار خبر آزمایش موشکی ایران در مورخه ١٠ بهمن ١٣٩٥ از سوی شبکه خبری فاکس‌نیوز به نقل از یک مقام آمریکایی، جلسه اضطراری شورای‌امنیت سازمان ملل به‌درخواست آمریکا تشکیل شد که با مواضع صریح و تند نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل علیه این آزمایش و اعلام مغایرت آن با قطعنامه 2231 شورای‌امنیت همراه بود. همزمان با موضع‌گیری‌های منفی دولت جدید آمریکا و واکنش‌های مختلف جهانی به انجام آزمایش موشکی ایران که نهایتاً به تأیید وزیر دفاع ایران رسید، تحریم‌های یک‌جانبه جدیدی توسط آمریکا علیه ١٣ فرد و ١٢ شرکت ایرانی اعمال شد. این جلسه اضطراری شورای‌امنیت که بدون بیانیه یا اعلامیه پایانی پایان یافت، نشانگر عدم‌اجماع جهانی در خصوص نحوه مقابله با اقدامات جمهوری اسلامی ایران است. از آنجا که دولت ترامپ به بهانه‌های مختلف درصدد تغییر سیاست‌های دولت اوباما در قبال ایران به‌ویژه در حوزه برجام است، لذا تلاش خواهد کرد تا از یک‌دست بودن کنگره آمریکا برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران فارغ از همراهی یا عدم‌همراهی متحدان اروپایی بهره‌برداری نماید.

با توجه به خیز دولت ترامپ برای مقابله با ایران و اشاره به این موضوع که «همه گزینه‌ها روی میز است»، این احتمال دور از ذهن نیست که دولت کنونی آمریکا در برابر ایران دست به اقدامات تحریک‌آمیز و تلافی‌جویانه بزند. متهم کردن ایران به عامل بی‌ثبات‌کننده خاورمیانه و مسئول دانستن ایران در حملات حوثی‌های یمن به ناوچه عربستانی در بیانیه مشاور امنیت ملی دولت آمریکا، گویای سیاست‌های جنگ‌افروزانه‌ای است که در آینده همچنان تداوم خواهد داشت. به‌نظر می‌رسد تقویت موقعیت منطقه‌ای عربستان‌سعودی با تلاش برای تغییر موازنه‌قوا به‌نفع این کشور، پیچیده‌تر کردن تحولات با احاله مسئولیت به متحدان منطقه‌ای به‌جای تقویت نیروهای آمریکایی در منطقه و صرف هزینه‌های نظامی و رویارویی با افکارعمومی و نهایتاً پیگیری جدی‌تر سیاست مهار ایران و اعمال فشار بیشتر بر این کشور، سیاستی باشد که در دستورکار دولت جدید آمریکا قرار دارد. ضمن آنکه بیش از گذشته باید منتظر همسویی سیاست‌های عربستان‌ سعودی و رژیم‌ صهیونیستی علیه ایران بود.
زهرا دولتخواه
ارسال نظرات
پربازدید ها
آخرین گزارش های تحلیلی
آخرین مصاحبه ها
آخرین ویدئوها
آخرین یادداشت ها
آخرین اینفوگرافیک ها