

برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتگو با موضوع «بررسی راهکارهای دشمن برای کم رونق کردن انتخابات» با حضور دکتر محمد رحیمیان (پژوهشگر پژوهشکده تحقیقات راهبردی) مهندس حبیب الله بوربور (کارشناس مسائل سیاسی و دبیر کل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی) و دکتر محمد علی مشایخی پور (استاد دانشگاه امام حسین (ع) و کارشناس مسائل سیاسی) به روی آنتن رفت. در این گفتگو راهکارهای دشمن برای کم رونق کردن انتخابات مورد بررسی و تبیین قرار گرفت و پژوهشگر پژوهشکده تحقیقات راهبردی به بیان نظرات خود پرداخت. خلاصهای از نظرات ایشان را در سطور ذیل مشاهده میکنید.
میزان مشارکت مردم در انتخابات پس از انقلاب اسلامی انعکاس دهنده سلامت دموکراسی در کشور است.
پیروزی انقلاب اسلامی موجب وارد آمدن یک ضربه عظیم بر پیکره قدرتهای برتر جهان شد. چرا که یک نظام جدید توسط مردمی آغاز به کار کرد که گفتمانش دفاع از مظلومان و ایستادگی در مقابل ابرقدرتها بود. در این شرایط و بازی سخت برای قدرتهای مستقر، ظهور و بروز یک قدرت نوظهور غیرقابل پیش بینی و غیر قابل تحمل بود. تفاوت این نظام آن بود علاوه بر آنکه سایر قدرتها را نمیپذیرفت. به حمایت از مظلومین و مستضعفان نیز میپرداخت. در چنین شرایطی قدرتهای مستقر یا بایستی این قدرت نوظهور را میپذیرفتند که پیامدها و عواقبی برای آنها به همراه داشت یا به رقابت و دشمنی با آن میپرداختند. این قدرتها گزینه دوم را انتخاب کردند؛ و با بسیج و همکاری که با یکدیگر داشتند از تمامی امکانات و ابزار خود برای مقابله با این قدرت نوظهور دریغ نکردند.
از سوی دیگر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بعضی از گروه ها، جریانها و احزاب سیاسی خط و مشی جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی را بر نمیتابیدند؛ و در واقع به دنبال استقرار ایدئولوژی و نظام فکری خود بر مردم و ساختار سیاسی بودند. این گروهها در کنار این مورد به دنبال سهم خواهی برای خود و تشکیلات خود بودند؛ که همه این موارد با آرمان، اهداف و ارزشهای انقلاب اسلامی منافات داشت. در چنین شرایطی زمانی که این گروهها اوضاع را مطابق میل خود نمیدیدند تلاش خود را برای مقابله با حکومت مستقر و قانونی انجام دادند و اقدامات و کنش خود را به عنوان یک دشمن طراحی و عملیاتی میکردند.
همچین مولفه اصلی در نظام جمهوری اسلامی که به وسیله آن مردم در راس امور قرار میگیرند انتخابات است؛ و اساساً آیینه تمام نمای مشارکت در ایران انتخابات محسوب میشود؛ و در واقع یکی از شاخصهای میزان توسعه یافتگی یک کشور متناسب با وضعیت و میزان برگزاری انتخابات آن کشور است و مشارکت سیاسی انعکاس دهنده سلامت دموکراسی یک کشور محسوب میشود. دشمنان داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران متوجه این مسئله مهم شدند و با تمامی ابزارها و امکانات در راستای عدم مشارکت سیاسی و یا کم رونق کردن انتخابات تلاش کردند.
دشمن به دنبال گسست و شکاف میان حاکمیت و مردم است.
اساساً مردم سالاری یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی به حساب میآید. در واقع قدرت جمهوری اسلامی مبتنی بر مردم سالاری دینی، متکی بر اراده و حضور مردم است. حضور و حمایت مردم در بحرانها و بزنگاههای تاریخی زمینه ساز قدرت یابی کشور در عرصههای مختلف اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی شده است.
حادثهای به مانند انقلاب اسلامی در تاریخ ایران به یاد نداریم که مردم در پیروزی و استمرار آن نقش مستقیم و اساسی داشته باشند. همچنین یکی از چالشهای بزرگ در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی ۸ ساله بود. در این جنگ نابرابر ایران در مقابل همه کشورهای دنیا ایستادگی شد که هزاران نفر از مردم بواسطه ایمانی که به انقلاب اسلامی و کشورشان داشتند به صورت داوطلبانه در جبههها حضور پیدا کردند. از سوی دیگر یکی دیگر از چالشهای که از ابتدا ساختار حاکمیت با آن مواجه بود تحریمهای اقتصادی، مالی و بانکی بود، ولی مردم بواسطه علاقه که به ایران و جمهوری اسلامی داشتند این فشارهای سنگین را تحمل کردند. همچنین ملت ایران همه ساله در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان با حضور در راهپمایی روز جهانی قدس حمایت خود را از آرمان نظام در سیاست خارجی اعلام میدارند. در نتیجه میتوان گفت حضور و نقش مردم در انتخابات سمبلیک نیست بلکه حضور فعالانه، حضور از روی بصیرت و آگاهی است که این حضور باعث پیروزی انقلاب اسلامی، استمرار نظام و پیشگیری از وقوع آسیبها شده است که دشمنان جمهوری اسلامی در پی آن هستند که نقش با بصیرت مردم را در حمایت از نظام بکاهند و تلاش بر آن دارند که اعتمادی که مردم به نظام اسلامی خود دارند را از بین ببرند.
با پیروزی جریان انقلابی در انتخابات، پازل اقتدار جمهوری اسلامی تکمیل میشود.
اهمیت انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ صرفاً بعد داخلی ندارد بلکه از لحاظ بین المللی و خارجی نیز قابل بررسی است. دشمنان جمهوری اسلامی به این تحلیل و نتیجه رسیده اند که در صورتی که جریان انقلابی در انتخابات پیروز شود پازل اقتدار جمهوری اسلامی تکمیل میشود. در نگاه کارشناسان، جمهوری اسلامی ایران دارای اهرمهای اقتدار بسیار مهمی است که مهمترین آنها سه مولفهی فناوری هسته ای، قدرت موشکی و عمق استراتژیک (حضور تعیین کننده و موثر در منطقه غرب آسیا) است. اقتصاد قوی این پازل اقتدار جمهوری اسلامی را تکمیل میکند.
یکی از چالشهای جمهوری اسلامی با آن مواجه شده موضوع تحریمها است که بر وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم تاثیر مستقیم دارد و هدف دشمن نیز مختل کردن زندگی مردم ایران وخسته کردن آنها از وضعیت موجود است. از سوی دیگر اصلیترین و محوریترین عامل قدرت جمهوری اسلامی ایران، سرمایه اجتماعی آن است که دشمنان به دنبال آن هستند که با تحریمها سد حمایت و پشتیبانی مردم از نظام بشکند.
به منظور جلوگیری از این مسئله، بهترین کار اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. آنچه میتواند این قطعه و پازل چهارم اقتدار را برای ایران به ارمغان آورد، دولتی انقلابی و به تعبیر رهبر معظم انقلاب «دولت جوان حزب اللهی» است. چرا که این دولت انقلابی ضمن تقویت و استحکام سه مولفه اول، مولفه چهارم را هم تامین خواهد کرد و آنگاه هیچ نیروی بازدارندهای برای مهار قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی نخواهد بود.
سناریو دشمن در انتخابات رقیب هراسی است
دشمنان جمهوری اسلامی سناریوهای مختلفی برای انتخابات پیشرو تنظیم و مورد نگارش قرار داده اند. آنها در ابتدا با ایجاد کمپینهای مختلف سعی دارند انتخابات را غیر واقعی و سمبلیک جلوه بدهند و از مردم میخواهند در انتخابات شرکت نکنند. از سوی دیگر تلاش دارند با کنترل و مدیریت افکار عمومی نامزد مورد علاقه خود را به عنوان برنده انتخابات از درون صندوقهای رای بیرون بیاورند. همچنین یکی از راهبردها و سناریوهای دشمن در انتخابات رقیب هراسی با رویکرد تخریب رقبای سیاسی با بزرگنمایی خطر به قدرت رسیدن رقیب است. دشمن قبل از انتخابات با در دست داشتن رسانههای مختلف قصد دارد انتخابات را به خاطر بیماری کرونا به تعویق بیاندازد. دشمن با تحت فشار قرار دادن نهادهای حاکمیتی، مردم سالاری را در جمهوری اسلامی ضعیف نشان دهد تا از این طریق گزینه مورد تایید آنها احراز و تایید صلاحیت شود. دشمن در تلاش است جناحهای مختلف سیاسی را به خشونت علیه یکدیگر تشویق و تحریک کند. در آخر دشمن پس از ناامیدی در تمامی مراحل فوق با فضاسازیهای رسانهای و تاثیرگذاری بر افکار عمومی شیرینی انتخابات را به کام مردم تلخ کند.